zdravlje zdrava ishrana vesti fitoterapija rak dijabetes lekovito bilje lecenje biljem nega tela bolesti istrazivanja nove tehnologije
nauka i tehnika zdravlje
magazin bolesti lekovito bilje
:: Zdravlje magazin
Vesti
Ishrana
Bolesti
Nega tela
Alternativa i fitoterapija
Imajte u vidu
Istraživanja i nove tehnologije
Teme
Najčešća pitanja


 
:: Nega tela
Tri stvari koje se morate odreći kako biste zauvijek izgubili suvišne kilograme
[ 04 11 2014 ]
[ www.pregled.com ] - KLIX
Tory Johnson je autorica knjige "The Shift", koja donosi priču o vlastitom iskustvu, nevjerovatnoj transformaciji i velikom gubitku kilograma.

Tri stvari koje se morate odreći kako biste zauvijek izgubili suvišne kilograme Foto: Someecards Kako biste bili zdraviji i sretniji, te zauvijek izgubili suvišne kilograme, autorica savjetuje kako se morate odreći sljedeće tri stvari.

1. Dan za varanje


Skoro svaka dijeta podrazumijeva dan za varanje. Kad je u pitanju, primjerice, neka od dijeta koja reducira konzumaciju ugljenih hidrata, onda se preporučuje da se jednom sedmično uvede dan "punjenja ugljenim hidratima", kad ste u stanju sebi priuštiti i poneki kolač, čokoladu ili pakovanje čipsa. U čemu je problem? Autorica ističe kako to "nikad nije jedan komad kolača ili jedno pakovanje čipsa" - uglavnom u takvim situacijama izgubimo kontrolu i pretjeramo, čime poništimo čitav trud od prethodne sedmice.

"To bi bilo kao da mjesec apstinencije od alkohola proslavljate alkoholnim pićem. Kad je u pitanju hrana, većina nas nije blagoslovljena genom umjerenosti", kaže Johnson.


2. "Sedmodenvni detoks"


"Kad bih samo mogla nabrojati koliko sam puta probala ovakva instant, brza rješenja", kaže Johnson i dodaje kako TV programi promovišu čuda.

Istina je, većina njih će vam zaista pomoći u gubljenju suvišnih kilograma, ali samo ako ih se pridržavate u potpunosti. Ipak, radi se o rigoroznim dijetama koje ne funkcionišu na duži period i nakon čega ubrzo dolazi do neizbježnog "jojo efekta "i povratka izgubljenih kilograma, čak i u većem broju.

"Dobre sam rezultate postigla tek onda kad sam prestala da se ograničavam vremenom i kad sam prestala da na svoje ciljeve stavljam datum", kaže Johnson.

3. Igra krivnje


"Kad sam bila mala, majka je kuću punila kolačima i nezdravom, brzom hranom. Hrana je predstavljala utjehu i nagradu i godinama sam svoju majku krivila za svoje kilograme. Ali onda sam shvatila kako niko drugi osim mene nije odgovoran za moje zdravlje i izgled, te način na koji živim. Preuzmite odgovornost, niko nije kriv za vaše suvišne kilograme osim vas samih", poručuje Johnson.
(Klix.ba)Tagovi: zdravlje mršavljenje kilogram
www.radiopaprika.com

prethodna strana verzija za štampu pošalji kao email

Najnovije

[ 28 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Napunite se energijom od ranog jutra: Evo šta treba da doručkujete

[ 27 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Jogurt prevencija za dijabetes tipa 2

[ 27 11 2014 ] [ Imajte u vidu ]
»Pozitivan stav – duži život

[ 25 11 2014 ] [ Imajte u vidu ]
»Dvadeset stvari koje uspješni ljudi nikad ne rade

[ 25 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Voće i povrće čuva psihičko zdravlje

[ 24 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Cvekla u službi lepote

[ 24 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Vitamin B i pamćenje

[ 24 11 2014 ] [ Alternativa i fitoterapija ]
»Anis - začin koji tera nesanicu

[ 22 11 2014 ] [ Ishrana ]
»www.herbal-elixir.net MELEMI PETRA JOVANOVICA

[ 22 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Grožđe leči akne

Vaš indeks telesne mase
masa [kg]
visina [cm]

saznajte više »