zdravlje zdrava ishrana vesti fitoterapija rak dijabetes lekovito bilje lecenje biljem nega tela bolesti istrazivanja nove tehnologije
nauka i tehnika zdravlje
magazin bolesti lekovito bilje
:: Zdravlje magazin
Vesti
Ishrana
Bolesti
Nega tela
Alternativa i fitoterapija
Imajte u vidu
Istraživanja i nove tehnologije
Teme
Najčešća pitanja


 
:: Imajte u vidu
Jajnici – ženska snaga
[ 27 11 2010 ]
[ www.pregled.com ] - Piše: Zrinka Buljan

ImageNa jednom javnom predavanju, nakon što se jedna gospođa naljutila na mene zbog toga što sam spomenula da su bolesti uzrokovane "iz glave", podsjetila sam se na jednu vrlo važnu činjenicu. Naime, ovaj izraz "iz glave" implicira kako smo sami krivi što si uzrokujemo bolest, a vlastitu krivnju dodatno pogoršava nepoznavanje načina kojima si to činimo. Što tek možemo reći o tome kako ne shvaćamo da te poremećaje možemo i sami iscijeliti tj. da za sve ima lijeka. Pa čak i kada točno znamo u čemu grješimo i što bi trebali ispraviti u svom načinu ponašanja, kada se osobno nađemo pred određenim zdravstvenim problemom osjećamo se bespomoćno, kao da smo došli pred zid te kao da nam te simptome nameće netko drugi.
Podsjetimo se, ovi su članci posvećeni vezi između tijela, uma i emocija, slušanju mudrosti tijela i ispoljenih simptoma koji uvijek govore istinu, a pogotovo onda kada je sami skrivamo od sebe.
Kao što je to običaj sa sinkronitetnim događajima, pred drugu radionicu za edukaciju žena o mudrosti njihovih tijela, javio mi se odjednom veliki broj žena sa zdravstvenim tegobama u području jajnika i maternice. Policistični jajnici, ciste na jajnicima, miomi (tumor u maternici) i poremećaji menstrualnog ciklusa, došli su kao dokaz kako je na tom polju definitivno potrebno iscjeljivanje. Većina žena nije znala kako su nastali ti simptomi i promjene, pa im se kao jedina alternativa činila operacija, kontracepcijske pilule i, dakako, pitanja u stilu "kako si pomoći?"
Neostvareni snovi

U narodu se kaže da kada netko "ima muda", tada ima snagu, moć i hrabrost. Kod muškaraca tu snagu predstavljaju testisi, a kod žena jajnici. Dakle, ako žena ima cistu ili ciste na jajnicima, to znači da nema dovoljno snage da provede neku svoju ideju, san, projekt ili kreaciju u stvarnost. Ona ima osjećaj kao da je netko izvana u tome sprječava. Prema broju cista može se čak izračunati koliko žena ima kreacija koje bi željela "poroditi". Većina pacijentica koje su imale policistične jajnike (više cista) željele su upisati fakultet s kojima se njihovi roditelji nisu slagali, baviti se jogom što njihova okolina nije podržavala, preseliti se u drugi grad i početi samostalno zarađivati, hodati s dečkom kojega roditelji ili bliža okolina ne prihvaćaju... Tako je jedna gospođa otvorila vlastitu firmu, što joj je bio san iz mlađih dana, ali je propala zbog toga što joj se majka umiješala u posao. Ta je gospođa shvatila da bez obzira na svoju majku treba ponovno krenuti u posao i razriješiti svoj odnos s njom.
Dakle, kod ovih žena poveznica je u sličnim situacijama zbog kojih nisu mogle ostvariti svoj san. No, osvješćujući uzroke svojih problema uz moju pomoć, razriješavanjem odnosa s jednim ili oba roditelja, te uz pomoć drugih terapeuta koji su pomogli Bachovim kapima, kristalima, homeopatskim preparatima, kidanjem veza, promjenom prehrane i sl., na dobrom su putu da uzmu stvari u svoje ruke.
Jednoj mladoj djevojci, koja je poželjala baviti se eteričnim uljima i masažom te se napokon upisala na "Aroma akademiju", jedna se cista odmah povukla. Dakle, drage djevojke i žene, iskoristite snagu i moć koja leži u vašim jajnicima te ostvarite svoje snove koliko god se oni drugima činili bezveznima.
www.alternativa.hr

prethodna strana verzija za štampu pošalji kao email

Najnovije

[ 28 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Napunite se energijom od ranog jutra: Evo šta treba da doručkujete

[ 27 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Jogurt prevencija za dijabetes tipa 2

[ 27 11 2014 ] [ Imajte u vidu ]
»Pozitivan stav – duži život

[ 25 11 2014 ] [ Imajte u vidu ]
»Dvadeset stvari koje uspješni ljudi nikad ne rade

[ 25 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Voće i povrće čuva psihičko zdravlje

[ 24 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Cvekla u službi lepote

[ 24 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Vitamin B i pamćenje

[ 24 11 2014 ] [ Alternativa i fitoterapija ]
»Anis - začin koji tera nesanicu

[ 22 11 2014 ] [ Ishrana ]
»www.herbal-elixir.net MELEMI PETRA JOVANOVICA

[ 22 11 2014 ] [ Ishrana ]
»Grožđe leči akne

Vaš indeks telesne mase
masa [kg]
visina [cm]

saznajte više »